Vitamin D3 Krka nudi kot prehransko dopolnilo

Vitamini so nujni za normalno delovanje telesa. To so hranila, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje kritičnih sistemov, še posebej v situacijah, ko je telo na udaru kakšnih obremenitev. Čeprav običajno lahko računamo na to, da bomo zadostno zalogo vitaminov dobili s prehrano, je pametno včasih poskrbeti tudi za dodaten vnos. Zato nam vitamin D3 Krka ponuja v obliki prehranskega dopolnila, na voljo pa imamo tudi druge vitamine, ki jih moramo pogosto jemati posebej. Tako lahko skrbimo za zdravo življenje in dobro počutje, tudi če s prehrano ne uživamo vseh mikrohranil v zadostnih količinah.

Telo potrebuje za delovanje celo zbirko mikrohranil, med katerimi so mnogi vitamini. Na srečo lahko zadostne količine mikrohranil v telesu vzdržujemo že z občasnim uživanjem ustrezne prehrane, telo pa nekatere vitamine lahko proizvaja tudi samo. 

V vsakem primeru pa moramo poskrbeti za to, da ima naš organizem res optimalne pogoje za normalno delovanje, na ta način se bomo bolje počutili, izognemo pa se večjim težavam, ki bi jih imeli zaradi pomanjkanja ključnih hranil. Ravno D3 Krka vitamin je v tem oziru posebej pomemben, saj vitamina D ne moremo v zadostni količini pridobiti s hrano.

Vitamin D3 Krka se razlikuje od drugih vitaminov

Ravno zato so prehranska dopolnila z vitaminom D tako pomembna in priljubljena. To je namreč vitamin, ki ga v hrani ne najdemo oziroma ga v telo z normalno prehrano ne moremo vnesti v zadostni količini. Vitamin D ima drugačen mehanizem za vnos v telo, nastaja namreč sam v spodnjih plasteh kože, ko je ta izpostavljena sončnemu sevanju. To pomeni, da za vnos vitamina D ni treba posebej skrbeti, če smo dovolj na soncu in lahko vitamin telo proizvaja samo.

Pozimi ne bomo dobili dovolj vitamina D, zato se priporoča uživanje D3 Krka vitamina

A zadostno proizvodnjo vitamina D lahko vzdržujemo le poleti, pa še to le v primeru, da smo dovolj na soncu. Pozimi je sonce prešibko, dnevi pa so prekratki, da bi lahko vzdrževali zadosten nivo tega vitamina, zato je priporočljivo uživati vitamin D3 Krka in druga dopolnila s tem vitaminom. 

Vitamin D je edini, ki se priporoča za splošno uporabo v obliki prehranskega dopolnila, tudi za tiste, ki nimajo kakšnih težav zaradi pomanjkanja. Pri drugih vitaminih lahko računamo na to, da jih bomo dobili s prehrano, težave imajo le tisti, ki imajo posebne diete, so podhranjeni, uživajo zdravila ali so v postopkih zdravljenja.

Po eni strani to pomeni, da bomo vitamin D lažje ohranjali pod nadzorom, saj preprosto uživamo prehranska dopolnila. Po drugi strani pa recimo za vitamin B kompleks ni treba skrbeti, saj bomo zadostno količino zaužili že s prehrano in niti ni potrebe po dopolnilih. V vsakem primeru imamo možnost dobro skrbeti za svoje zdravje, a moramo biti na vnos vitaminov nekoliko bolj pozorni.

Vitamin D3 Krka kot prehransko dopolnilo

Zelo dobrodošlo je, da imamo vitamin D na voljo v obliki prehranskega dopolnila. Tako lahko povsem preprosto in redno uživamo zadostne količine vitamina, kar pomeni, da bomo vzdrževali ustrezen nivo za normalno delovanje telesa.

Vitamin D3 Krka dobimo v različnih oblikah. V prosti prodaji so na voljo sredstva, med katerimi izbiramo po lastni želji. Precej priljubljene so tablete, v pakiranju lahko dobimo 30 ali 60 tablet za dnevno uporabo. Tako bomo že dobro založeni z vitaminom D za večji del zime. Podobno lahko dobimo tudi dopolnila, ki imajo B kompleks, tudi ta so na voljo kot tablete. Lahko pa so zelo zanimive še alternative. Vitamin D lahko recimo dobimo v obliki praška za pripravo vitaminskega napitka, pogosto se pripravlja v kapsulah, recimo tudi z ribjim oljem. Zelo priročna pa so oralna pršila, ki vsebujejo sladko raztopino s tem vitaminom. Vsekakor nam vitamin D3 Krka ponuja veliko možnosti za redno uživanje.

Vitamin D3 Krka je na voljo kot prehransko dopolnilo, ki ga enostavno uživamo

D3 Krka vitamin in vitamini B kompleksa

 

Ne smemo pa zanemariti še drugih vitaminov, ki jih lahko prav tako vnesemo s pomočjo prehranskih dopolnil. Zelo pomembno je to za tiste, ki potrebujejo dodatno zalogo. Med vitamini B kompleksa je kar nekaj takšnih, ki lahko povzročijo velike težave, če pride do pomanjkanja.

Zato se pogosto priporočajo dopolnila, ki imajo recimo vitamin B12. To je kar nujno dopolnilo za nosečnice in doječe matere, včasih se priporoča tudi starejšim ljudem in raznim bolnikom. Pomanjkanje tega vitamina pomeni obremenitve za živčni sistem in razvoj rdečih krvničk. Potrebujemo nekoliko večjo zalogo, zato se lahko pomanjkanje kar hitro pozna, kar je posebno tveganje tudi za tiste, ki nimajo urejene prehrane.

Medtem ko nam za vitamin D3 Krka ponuja praktična prehranska dopolnila, za vitamine B po navadi računamo na to, da jih bomo dobili s prehrano – nekateri vitamini te vrste se žal nahajajo le v kakšnih specifičnih živilih, zato lahko pride do pomanjkanja. Značilno recimo vitamin B12 manjka veganom in vegetarijancem, saj najdemo velike zaloge predvsem v mesu, jajcih in mlečnih izdelkih.

Zahteve telesa po vitaminih je treba dobro poznati, da lahko zagotovimo zadosten vnos. Dobro je poznati tudi prehranska dopolnila, kot jih ponuja za vitamin D3 Krka.