Inox dimniki nadomeščajo klasične zidane dimnike

Inox dimniki postajajo vedno bolj aktualni in zamenjujejo starejši klasični zidani tip dimnika tako na novogradnjah kot tudi pri sanacijah starejših stavb. Z napredkom tehnologije, so nam proizvajalci dimnikov postregli z odličnim dimnikom iz inoxa, ki ne rjavi in je odporen na vse podnebne razmere, zato bo zagotovo dolgo let stal na našem novem domu.

Inox dimniki si univerzalni, kar pomeni, da jih lahko namestimo na različne tipe stavb. Nerjaveč material iz katerega so narejeni ima dodano dodatno kontinuirano izolacijo in zato na bo rjavel niti v najslabših pogojih. Ta poteka po celotni dolžini dimnika in skrbi za celovito zaščito. Seveda so primerni za se vrste goriv, kar še povečuje njihovo vsestransko uporabo.

Inox dimniki lahko delujejo v podtlaku ter tudi v nadtlaku, torej so resnično odlični za vse peči, ki jih imamo Slovenci v svojem domu. Vsak različen model dimnika iz nerjavečega jekla je izjemno lahek in modularen. Montirali ga bomo na zelo enostaven način, brez zapleto in komplikacij.

Dimniške cevi se lahko popolnoma prilagodijo naši stavbi

Dimniške cevi so navadno izdelane iz v različnih oblikah in velikostih. To nam omogoča, da si izdelamo točno takšen dimnik, kot ga potrebujemo. Pri nakupu dimniških cevi bomo seveda kupili več delov, ki jih bomo med seboj sestavili. Tako lahko izbiramo med ravnimi cevmi, ki so različne dolžine in med fleksibilnimi cevmi, ki se upognejo po naših željah.

Dimniške cevi imajo nato še kolena, ki jih moramo vstaviti pri ostrem zavoju cevi, saj tako lahko brez težav naš dimnik speljemo v steno. Kar pomeni, da bomo na zunanji strani potrebovali še eno dodatno koleno, ki bo vodilo naš dimnik navpično navzgor.

Dimniške cevi imajo različne premere. Pri nakupu moramo preveriti, koliko meri debelina pločevine, saj je to podatek, ki nam razkrije življenjsko dobo samih cevi. Pomembno je namreč, da kupimo cevi najvišje kvalitete.