Želite namestiti talno ogrevanje in parket?

Ko je postajalo talno ogrevanje vedno bolj in bolj popularno so morali proizvajalci lesenih podov oziroma parket na to tudi nekako odgovoriti in odgovor je bil v tem, da so začeli razvijati tako imenovani gotovi parket. Ta se razlikuje od klasičnega parketa v tem, da je narejen iz dveh slojev. Primarnega sloja, ki je na dnu in je narejen iz redkejšega lesa, kot je recimo breza ali smreka, na njem pa je sekundarna oziroma dekorativna plast tršega lesa, ki ga prepoznamo kot površino parketa in sicer je to najpogosteje hrast. Razlog zakaj gotovi parket deluje s talnim ogrevanjem je ta, da je plast gostega lesa tanjša in zaradi tega lahko bolj učinkovito prevaja toploto v prostor. Ta kombinacija, se pravi talno ogrevanje in gotovi parket, je ena izmed najbolj energetsko učinkovitih rešitev za vse novogradnje ali prostore, kjer trenutno poteka popolna prenova.

Za tiste, ki želijo celotno notranje okolje opremiti z lesom so idealna lesena notranja vata

Ne pride vsak dan priložnost, da bi lahko dekorirali notranje prostore, razen seveda, če je to naše delo, vendar večina ljudi se sreča s tem le nekajkrat v življenju in odločitve, ki jih sprejmemo takrat nas bodo spremljale skozi celotno življenje. Lesena notranja vrata so ena izmed tistih stvari, ki jih prav zagotovo ne bomo obžalovali kar se tiče opreme. Nevtralen in naraven izgled, ki ga oddajajo lesena notranja vrata se lepo prilaga bolj ali manj vsaki notranji opremi, ne glede na to, ali se odločimo za bolj tradicionalen, ali klasičen pristop, vse odločitve pa so seveda v naših rokah.

Prav tako pa lesena notranja vrata veljajo za enega izmed najbolj obstojnih podov, tako da lahko zagotovo pričakujemo to, da se bomo v prostoru idealno počutili tudi leta in leta kasneje, saj bo material obdržal svojo obliko in barvo.