Rekuperator zraka je nepogrešljiv sestavni del kakovostnih prezračevalnih naprav

Sestavni del prezračevalne naprave je rekuperator zraka. V rekuperatorju zraka se vrši proces rekuperacija. Ko s prezračevalnim sistemom zračimo objekt, rekuperator zraka vrača energijo odpadnega zraka tistemu posamezniku, ki prihaja v stavbo. Poleti vzdržujemo na tak način prijeten hlad. Pozimi pa optimalno toploto. To je bistveno ceneje, kot odpiranje oken zaradi potrebe prezračevanja. Kvaliteten rekuperator zraka ima funkcijo, da vrača v prostor primerno vlago in toplote. Vlaga v stanovanju ne bo problem, ker bo vedno v ravnem pravem razmerju.

Hlajenje zraka, ki potek z rekuperatorjem zraka in toplotno črpalko. To je ohlajevanje s toplotno črpalko, saj ona dobavlja hlad na aktiven način. Za rekuperatorjem dovedemo vir hladu. To naredimo tako, da namestimo prenosnik toplote med rekuperatorjem in razvodom zraka v prostore. S tem načinom imamo vedno zagotovljeno zadostno razvlaževanje zraka. Ko imamo stensko hlajenje je razvlaževanje zraka nujno.

Pri uporabi toplotne črpalke lahko objekt hladimo že samo z delovanje obtočnih črpalk.

Cevi za prezračevanje so pomemben del sistema

Cevi za prezračevanje ima vsak prezračevalni sistem. Cevi za prezračevanje so ploščate oblike, in omogoča naknadno vgradnjo. Visoke so samo 5 centimetrov. So idealne za pod estrih, ter so antibakterijske. Cevi so antistatične in fleksibilne. Notranjost cevi je gladka, ter so zelo enostavne za montažo, naredi sam. Skupaj s cevmi marsikje dobite tudi program za enostaven izračun regulacije zraka po prostorih.

Pri inštalaciji prezračevalnega sistema moramo vedno upoštevati požarno varnost pri sočasni uporabi delovanja s kurišči, kuhinjskimi napravami in prezračevalnimi napravami.

Cevi za prezračevanje so posebej izdelane za potrebe stavbnega prezračevanja z rekuperacijo in jih odlikujejo naslednje skupne lastnosti.

Cev je izdelana iz nereciklirane živilske plastike in so brez vonja. Notranji sloj je gladek, antibakterijski in antistatičen. Cevi so dimenzijsko usklajene s prezračevalnimi komorami in s pripadajočimi.

Pri okroglih presekih je fleksibilnost cevi tako dobra in se kolena praktično ne uporabljajo.

Dovolj površinske odpornosti ima cen in jih smemo zaliti v AB ploščo.