Vstopite v pomlad s pravilno delujočo kmetijsko mehanizacijo!

Kmetijska mehanizacija mora biti že spomladi dobro pripravljena na poletje, ko bo v stalni uporabi. Pravzaprav se na kmetiji delo nikoli zares ne konča, tako da traktorje in nekatere priključke uporabljamo tudi v zimskih mesecih. A zato je še bolj pomembno, da za opremo dobro skrbimo.

Osredotočimo se seveda na tisto mehanizacijo, ki je najbolj kritična za delo na kmetiji. Gotovo so to traktorji, brez katerih večine priključkov sploh ne moremo uporabljati. A tudi druga mehanizacija si zasluži posebne pozornosti, treba jo je redno vzdrževati in dobro pripraviti na delo. Na srečo imamo na voljo popravilo traktorjev in mehanizacije pri mehanikih, ki se s tem ukvarjajo.

Storitve za popravilo traktorjev in mehanizacije

Najbolje bo, da to delo prepustimo strokovnjakom. Za mnoge kmetovalce je to sicer precej neobičajna ideja, saj kar sami skrbijo za svojo opremo. Če delamo na kmetiji, se bomo prej ali slej dobro seznanili z razno mehanizacijo, naučili se bomo vsaj osnovnega vzdrževanja. Lahko opravimo tudi kakšno lažje popravilo traktorjev in druge opreme, če je treba le zamenjati kakšne dele. A vseeno, za vzdrževanje in popravila najbolje poskrbijo izkušeni serviserji, ki lahko zagotovijo boljšo izkušnjo na dolgi rok. To velja predvsem za popravilo traktorjev novejšega letnika, sodobni traktorji niso tako enostavni, da bi jih lahko popravljali kar sami.

Poleg tega serviserji ne skrbijo le za popravilo traktorjev. Na istem mestu imamo na voljo še vrsto drugih storitev, nadalje mehaniki dobavljajo rezervne dele in dodatno opremo. Včasih lahko že vnaprej pobrskamo po njihovi ponudbi in se pozanimamo o tem, kakšne rešitve so nam na voljo. Servis Klasje na svojih spletnih straneh predstavlja širok nabor različnih možnosti, ki jih imajo tisti, ki želijo za vzdrževanje traktorjev in mehanizacije izbrati zanesljivega in izkušenega izvajalca.

S takšnimi serviserji bomo gotovo najbolj zadovoljni. Ne bomo se več obremenjevali s traktorji in mehanizacijo, saj bomo pri mojstrih vedno dobili pravo rešitev. Popravilo traktorjev in mehanizacije bo opravljeno hitro in uspešno, tako da se lahko takoj vrnemo na delo. V poletnih mesecih je odzivnost pri servisu izredno pomembna, ne samo pri traktorjih, tudi pri mehanizaciji in dodatni opremi.

Servis kmetijske mehanizacije opravljamo redno

Za traktorje praviloma precej dobro skrbimo, če ne drugega takoj pomislimo na popravilo, če pride do kakšnih težav. Pri traktorskih priključkih pa je pogosto nekoliko drugače. Ne bomo tako pozorni na malenkosti, tudi kakšne težave včasih kar zanemarimo, servis kmetijske mehanizacije ne bo prišel na vrsto, dokler oprema še dovolj dobro deluje. Zato so problemi pogosto večji, popravila pa dražja.

Boljša rešitev je ta, da za kmetijsko mehanizacijo dobro skrbimo. Z rednim vzdrževanjem lahko zagotavljamo odlično pripravljenost opreme na delo. Seveda servis kmetijske mehanizacije ne more vnaprej preprečiti poškodb in okvar, lahko pa skrbi za sprotno odpravljanje težav, ki bi se lahko stopnjevale. Manjša popravila so hitra, enostavna in poceni, kar je veliko boljše od dragih in zamudnih popravil, ki so potrebna v primeru večjih poškodb. 

Pogosto je servis kmetijske mehanizacije še bolj kritičen kot vzdrževanje traktorja. Traktorji so načeloma bolje pripravljeni na večje obremenitve, pri delu na terenu pa niso tako izpostavljeni. Traktorski priključki se lahko hitro srečajo z razgibano podlago, udarijo v kak robnik ali zid, na površini, ki jo obdelujemo, pa se morda skrivajo kakšni vsiljivci, na primer kamenje. Zato je servis kmetijske mehanizacije nepogrešljiv za uspešno delo na kmetiji preko celega leta.

Tudi za servis kmetijske mehanizacije seveda izberemo zanesljivega serviserja. Servis takšne opreme dobimo na https://www.klasje.eu/servis.html pri uglednem serviserju, ki odlično poskrbi za vse vrste traktorskih priključkov in preostale opreme, ki se uporablja na sodobnih kmetijah. Vsekakor lahko pričakujemo, da bo za našo opremo dobro poskrbljeno, ne glede na to, s kakšnimi težavami se srečujemo. Kaj lahko se izkaže, da bodo najbolj priporočljivi kakšni enostavni posegi, pri teh pričakujemo odlično izkušnjo. Pravzaprav lahko najdemo tudi druge možnosti, če za svojo opremo dovolj dobro skrbimo – serviserji namreč dobavljajo rezervne dele, ki jih uporabljamo za popravila v domači garaži.

Traktorski rezervni deli se uporabljajo za enostavna popravila

Če imamo na voljo ustrezne dele, lahko mnoga popravila opravimo kar sami. Seveda bomo potrebovali nekaj spretnosti in znanja ter ustrezno orodje, a z nekaj truda in pravimi nadomestnimi kosi bomo popravilo morda uspešno opravili tudi brez pomoči serviserjev.

Na ta način opravljamo mnoga enostavna popravila, za katera so traktorski rezervni deli enostavno dobavljivi. Pravzaprav gre ravno tu tudi za nekatere precej pogoste težave, s katerimi se redno srečujemo, zato je zelo dobrodošlo, če jih lahko kar sami odpravimo. Najpogostejše težave so namreč kakšne manjše poškodbe, pri katerih je treba zgolj zamenjati kak del. Pri uporabi traktorja prihaja seveda tudi do obrabe, tudi za ta namen so traktorski rezervni deli nepogrešljivi. Zato se je treba pravočasno pozanimati, kaj imajo v ponudbi dobavitelji, na ta način dobimo kvalitetne kose, ki jih uporabljamo za domača popravila.

traktorji

Traktorski rezervni deli v prodaji

Serviserji in drugi dobavitelji imajo kritične dele za pogoste modele traktorjev na zalogi, ne moremo pa pričakovati, da bomo dobili prav vse dele, ki bi jih utegnili potrebovati. Zato nam dobavitelji omogočajo naročilo pri proizvajalcu in hitro dobavo. Za te storitve se splača povprašati pri uveljavljenih serviserjih, ki imajo boljše možnosti za hitro dobavo, več o teh možnostih preberemo na Klasje.eu. Tako bomo vedno pripravljeni na popravila, kakšne kose se splača imeti tudi doma. V času, ko traktorje in mehanizacijo redno uporabljamo, je pametno imeti pri roki nekaj orodja in prave kose, tako lahko včasih opravimo popravilo kar na terenu, da ne bo treba prekinjati dela za servis.

Poleg tega nam traktorski rezervni deli v prodaji omogočajo tudi kakšne nadgradnje in prilagoditve. Dobimo namreč tudi dodatno opremo in kakšne novejše kose, s katerimi opremimo svoj traktor. Enako velja za kmetijsko mehanizacijo, pri kateri bomo imeli s popravili in servisom morda še več dela.

Kmetijska mehanizacija mora biti vedno pripravljena na uporabo

Traktorje redno uporabljamo, kmetijska mehanizacija pa se uporablja le za posamezna opravila. Tako so priključki morda dlje časa pospravljeni in nanje niti ne pomislimo, ne bomo opravljali niti rednega vzdrževanja. Kaj hitro se lahko zgodi, da pride do kakšnih posledic. Nekatere dele je treba redno pregledovati, predvsem pa jih moramo dobro očistiti in zavarovati. Včasih je treba kaj podmazati in naoljiti, nadomestiti kak potrošni material in opraviti druga vzdrževalna dela. Pri traktorjih to ne pride toliko do izraza, saj se z njimi ukvarjamo že sproti. Z opremo ki jo morda uporabljamo le v enem ali dveh tednih v letu, pa moramo biti pozorni na to, kako je preživela obdobje neuporabe.

Še posebej v pomladnih mesecih se moramo nekoliko bolje posvetiti mehanizaciji. Preko zime kmetijska mehanizacija večinoma ni v uporabi, tako da jo je treba pospraviti na varno. Najprej imamo že to nalogo, da priključke dobro zavarujemo pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Pozimi imamo opravka z vlago in nizkimi temperaturami, lahko pride do rjavenja, zmrzovanja in drugih neugodnih vplivov, ki jih kmetijska mehanizacija morda ne bo dobro prenesla. Pravi čas za preverjanje stanja mehanizacije je pomlad. Takrat poskrbimo za vzdrževanje kmetijske opreme, pripravimo jo na delo. Verjetno veliko dela ne bo, saj so to izdelki, ki so dobro pripravljeni na večje obremenitve. A o tem se moramo dodatno prepričati, gotovo je bolje nameniti nekaj časa in truda osnovnemu vzdrževanju, kot pa da bi ravno ob nepravem trenutku ugotovili, da kmetijska mehanizacija ne deluje dobro.