Kako izbrati pravi prenosnik?

OPrenosnik je nujno orodje, ki nam pomaga pri delu, razvedrilu in drugih nalogah. Zato je zelo pomembno, da imamo pravo napravo, ki nam vse to omogoča. Ne moremo si predstavljati, da bi se z vsakdanjimi opravili soočili kar brez dobrega računalnika – izbrati moramo prenosnik, ki nam povsem ustreza. Tu pa imamo veliko izbire, tako da smo postavljeni pred precej zahtevno nalogo.

Morda bo najboljši ASUS Vivobook

Poundba je izredno široka, a vseeno lahko najdemo nekatere modele, ki se zelo dobro obnesejo kot vsestranski prenosniki za vsakdanjo rabo. V tem oziru izstopa serija ASUS Vivobook, ki je zelo priporočljiva za manj zahtevne vsakdanje uporabnike.

Gre za precej dostopno in razgibano serijo kvalitetnih prenosnikov. Z izbiro računalnika ASUS Vivobook ugodimo mnogim zahtevam, ki jih imajo raznovrstni uporabniki. Bo pa ta serija bržkone navdušila predvsem manj zahtevne uporabnike, ki iščejo vsestransko napravo v dostopnem cenovnem razredu. Tako je idealna za domačo rabo, za kakšno šolsko ali študijsko delo, pa tudi kot računalnik za službo.

Serija ASUS Vivobook je sicer precej razgibana, ponuja nam veliko izbire med različnimi modeli. To pomeni, da smo precej fleksibilni pri izbiri, najdemo lahko cenejše in nekoliko dražje možnosti, predvsem pa se lahko odločamo med različnimi konfiguracijami in zmogljivostmi. Čisto možno je, da bo ASUS Vivobook dobro odgovoril tudi na potrebe nekoliko zahtevnejših uporabnikov, čeprav se tem priporoča izbira kakšne druge serije, tudi ASUS ima še nekaj drugih možnosti za takšne uporabnike.

Gotovo pa bo na trgu dovolj ponudbe, da bo vsak kupec našel nekaj zase. Prav serije, kot je ASUS Vivobook, načeloma ponujajo največ izbire in pokrijejo kar široko področje različnih potreb. Dobili bomo tudi podobne serije pri drugih uglednih proizvajalcih, tako da je zelo verjetno, da bomo imeli kar dosti izbire. Z dobrim poznavanjem ponudbe si izbiro lahko precej olajšamo, predvsem pa bomo na ta način prišli do vrhunskega računalnika za svoje potrebe. Te modele seveda najdemo tudi pri drugih proizvajalcih.

prenosnik

Komu so namenjeni HP prenosniki?

Najboljšo rešitev pri iskanju novega prenosnika predstavlja ponudba uglednih znamk. Težko bi našli bolj cenjenega proizvajalca od podjetja HP, ki je prava avtoriteta na področju prenosnih računalnikov ter ostale računalniške in pisarniške opreme. Zato so tudi HP prenosniki pogosto zelo dobra izbira, ne glede na to, s kakšnimi opravili se pravzaprav srečujemo.

Seveda ne moremo primerjati HP prenosnikov s serijo ASUS Vivobook, bolj poštena bi bila primerjava specifične HP serije ali pa primerjava HP in ASUS računalnikov nasploh. Zelo dobrodošlo je, da imaom to ponudbo na voljo na istem mestu, na https://www.markoshop.si/s/3/prenosniki-hp lahko najdemo zanesljive računalnike obeh znamk, tako da bomo posamezne modele lažje primerjali. Tu bodo HP prenosniki bržkone prepričali z zelo širokim naborom različnih možnosti, sploh v primeru, da imamo tudi kakšne posebne zahteve pri izbiri.

Tudi HP prenosniki se uvrščajo v več serij

Tu nam priskočijo na pomoč posebej oblikovane serije, ki odgovarjajo na potrebe raznovrstnih uporabnikov oziroma kupcev. Gotovo bodo spet najbolj zanimive tiste serije, ki ponujajo pestro paleto zanimivih naprav za splošno uporabo. A za znamko HP se pogosto odločajo tudi tisti, ki imajo posebne zahteve in potrebujejo zmogljivo napravo za delo. Tem uporabnikom je recimo prilagojena serija ZBook, ki vključuje tudi prave mobilne delovne postaje z zavidljivimi zmogljivostmi. Prav tako lahko najdemo druge računalnike v višjem kakovostnem rangu, recimo naprave iz serije ProBook, to so HP prenosniki, prilagojeni za vsestransko službeno rabo.

Nekaj ponudbe ima znamka HP tudi med drugimi posebej prilagojenimi prenosniki. Gotovo so upravičeno najbolj priljubljeni HP prenosniki za poslovneže, sploh za tiste, ki ne računajo le na zmogljivost in kvaliteto same naprave, temveč tudi na druge odlike, ki izvirajo iz ugledne znamke. Prav tako ima HP nekaj ponudbe med igričarskimi prenosniki, čeprav se tu načeloma ne more povsem dostojno kosati z vrhunskimi prenosniki drugih znamk.

Igričarji bodo izbrali prenosnik ASUS

Glede na to, da se mora izbira prenosnika vedno prilagoditi potrebam in zahtevam posameznega uporabnika, je zelo pomembno, da imamo na voljo tudi dobro prilagojene naprave za posebne potrebe. Omenili smo predvsem vsestranske serije, kot je ASUS Vivobook, tudi HP prenosniki ponujajo veliko izbire med vsestranskimi napravami. A če potrebujemo posebej dobro prilagojen prenosnik za kakšne specifične namene, se s to ponudbo ne bomo mogli zadovoljiti.

Ljubitelji računalniških iger se bodo gotovo odločili za prenosnik ASUS, a to ne bo model iz serije Vivobook. Bolj atraktivni so posebej zasnovani igričarski prenosniki, ki jih združuje serija ROG.

Prenosnik ASUS ROG ne pozna konkurence

Na področju napredne opreme za ljubitelje računalniških iger je serija ASUS ROG zelo znana in zelo cenjena. Pogosto gre za najboljše izdelke, ki jih lahko sploh dobimo v prosti prodaji. Zato ni čudno, da je tudi prenosnik ASUS iz serije ROG najbolj priporočljiva izbira za zahtevne igričarje.

Tudi v tej seriji sicer najdemo nekoliko bolj široko ponudbo, tako da se še zdaleč ne bomo odločali le za najdražje in najbolj zmogljive naprave. Že res, da prenosnik ASUS ROG navduši predvsem z izvrstno zmogljivostjo in dobro prilagojenostjo za računalniške igre, a najdemo tudi nekoliko bolj vsestranske prenosnike, pri katerih je odlična igričarska izkušnja le še dodaten plus. V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bo ASUS gaming prenosnik ponudil zavidljivo zmogljivost, predvsem napredno grafično kartico in odličen zaslon z visoko ločljivostjo. Pozorni smo še na procesor, delovni pomnilnik in SSD pogon, tudi te komponente morajo biti prilagojene zahtevam igričarjev. Načeloma lahko pričakujemo, da bo prenosnik ASUS brez težav odgovoril na zahteve igričarjev, te naprave pa prinašajo še več kot surovo zmogljivost.

Izkušnja pri uporabi računalnika je odvisna od mnogih faktorjev. Ne moremo gledati le na znamko ali ceno, pa tudi ne zgolj na vgrajeno konfiguracijo. V poštev pridejo tisti dejavniki, ki so dejansko najbolj kritični za dobro izkušnjo uporabnika, tu pa mora vsak kupec postaviti svoje kriterije.

laptop

Najboljši prenosniki so tisti, ki odgovarjajo uporabniku

Ravno zato je težko reči, kateri je najboljši prenosnik. Če imamo na voljo široko ponudbo, bomo lahko pobrskali po možnostih in izbrskali pravo napravo zase. Tako nam Marko Shop trgovina s pestro zbirko zanesljivih prenosnikov nudi priložnost, da pridemo do idealnega računalnika, a le, če dobro poznamo svoje zahteve in kriterije pri izbiri prenosnika.

Omenili smo več kategorij, ki se lahko izkažejo za najbolj atraktivne, a nobena ne more pokriti interesov vseh kupcev. Serije vsestranskih prenosnikov v nižjem cenovnem razredu so zelo atraktivne za manj zahtevne uporabnike, ki potrebujejo le zanesljivo napravo za razna vsakdanja opravila. Ti kupci se bodo odločili za ASUS Vivobook in druge podobne serije. Poslovni uporabniki imajo drugačne potrebe, tu izstopajo poslovni prenosniki, ki jih nudijo HP in druge ugledne znamke. Igričarji in drugi zelo zahtevni uporabniki pa bodo tako ali tako brskali po posebni ponudbi, ki jim je povsem prilagojena.

Vsak kupec mora torej postaviti svoje kriterije, na podlagi katerih se bo odločal. Tako pridejo do izraza različni prenosniki, tudi tisti, ki med večino kupcev morda niso tako priljubljeni. Če smo dovolj skrbni pri izbiri in vztrajni pri iskanju, bomo našli idealno napravo, ki nam res povsem odgovarja. To je najboljši prenosnik, tudi če ne gre za najbolj zmogljivo napravo.

Prenosniki niso vedno najboljša izbira

Nato pa moramo premisliti še o alternativah. Ravno pri razmisleku o svojih potrebah in kriterijih bomo morda pomislili na druge naprave, s katerimi se prenosniki primerjajo. Na eni strani so to namizni računalniki, na drugi strani pa tablični računalniki in celo pametni telefoni.