Izberite pravi servis mobilnih telefonov

Mobilni telefon uporabljamo za razne naloge, tudi za službo in šolo ter podobne obveznosti. Jasno je, da bomo potrebovali zanesljivo napravo, ki bo vedno pri roki. 

A prav zaradi redne uporabe v vseh mogočih razmerah pride hitro tudi do poškodb in okvar. Teh si ne moremo privoščiti, telefon bo treba hitro in uspešno popraviti. Običajno je najboljša rešitev servis mobilnih telefonov, čeprav se za to le neradi odločamo.

V vsakem primeru imamo več opcij, zato res ni treba vedno obiskovati serviserjev. Pogosto so poškodbe in okvare dober izgovor za nakup novega telefona, sploh če uporabljamo kak starejši aparat. Lahko pa so poškodbe tudi precej majhne in lahko mobilnik še vedno uporabljamo. V nekaterih primerih lahko težave odpravimo kar sami. Tako je servis mobilnih telefonov le ena izmed možnosti, pride pa v poštev ravno v tistih najbolj kritičnih primerih – ko imamo opravka z zahtevnejšimi težavami in jih želimo hitro in uspešno odpraviti. Treba bo izbrati pravi servis, ki lahko odgovori na vse naše potrebe.

Če izkoristimo ponudbo, ki jo ima servis mobilnih telefonov, bomo pri uporabi telefona res neomejeni

Servis mobilnih telefonov opravlja številne storitve

S telefoni gre lahko marsikaj narobe. Pogosto pride do kakšnih manjših poškodb in prask, ki so praktično neizogibne. Tudi tisti, ki uporabljajo zaščitno opremo, bodo našli na svojem aparatu kakšno takšno poškodbo. Bolj problematične so večje poškodbe, ki lahko ovirajo uporabo telefona. Gre recimo za poškodbe zaslona, lahko se razbije zaščitno steklo, morda se poškoduje tudi sam zaslon. Tudi poškodbe ohišja so lahko dovolj resne, da se bo treba obrniti na servis za popravilo.

Še bolj pomemben je dober servis mobilnih telefonov v primeru, da se srečujemo s kakšnimi okvarami. Če pride do težav, ki onemogočajo normalno uporabo telefona, bomo iskali hitro in učinkovito rešitev. Fizične poškodbe ohišja in zaslona so le redko usodne, drugače pa je pri okvarah, ki se skrivajo v notranjosti ohišja. 

Med pogostejšimi problemi je izpostavljenost komponent vlagi, če nam recimo telefon pade v vodo. Res je sicer, da so sodobni mobilniki zasnovani tako, da jim nekaj kapljic vode ne pride do živega, a kaj hitro se lahko zgodi, da voda vseeno najde pot v notranjost aparata. Takšnih težav ne bomo mogli enostavno rešiti, pametno je obiskati servis, kjer mojstri poskrbijo za celovit pregled in čiščenje komponent, ki jih lahko prizadenejo primesi v vodi.

Gotovo bo servis ponudil še druge rešitve, pravzaprav so ti izvajalci zelo prilagodljivi in se posvetijo vsaki stranki posebej. Poleg tega dobimo pogosto tudi ponudbo dodatne opreme, predvsem kakšnih zaščitnih dodatkov, kot so silikonski etuiji. V tem primeru bo servis mobilnih telefonov učinkovit tudi kot preventiva, ne le v trenutku, ko se s telefonom že kaj zgodi.

Servis mobilnih telefonov lahko pogosto pomaga tudi v primeru večjih težav

Kdaj lahko servis mobilnih telefonov opravimo kar sami?

Da se ne bi obremenjevali z iskanjem servisa in obiskom strokovnjakov, lahko nekatera popravila včasih opravimo tudi sami. S tem seveda tudi nekaj prihranimo, čeprav so stroški za enostavna popravila praviloma precej nizki.

Seveda ne moremo sami opraviti vseh popravil, vse je odvisno od tega, za kakšne težave gre. Če se srečujemo z večjimi problemi, je vsekakor pametno obiskati servis mobilnih telefonov. Sami se lahko lotimo kakšnih lažjih opravil, naslovimo predvsem poškodbe ohišja in zaslona. Če imamo ustrezne nadomestne dele, lahko pogosto kar sami zamenjamo dele ohišja, nadomestimo lahko tudi zaščitno steklo. To so opravki, ki niso posebej zahtevni, moramo pa imeti ustrezne dele in nekaj orodja, seveda pa tudi nekaj spretnosti.

Pametno je premisliti o tem, kaj lahko za dobrobit svojega telefona storimo sami. Tudi v primeru večjih težav lahko ukrepamo, čeprav jih ne moremo povsem rešiti. Če nam telefon pade v vodo, ga recimo lahko nemudoma dobro osušimo, da omejimo škodo, ki jo povzroči voda, šele nato poiščemo pomoč servisa.

Pravi servis mobilnih telefonov za različne znamke

Servis bomo iskali glede na to, kakšno znamko telefona imamo. Tako se bomo recimo odločili za Xiaomi servis, ki je primeren za uporabnike telefonov te znamke. Pričakujemo lahko, da bodo ugledne in uveljavljene znamke ponudile dobro podporo svojim uporabnikom in najdemo različne opcije tudi za servisiranje.

Praviloma je najboljša opcija pooblaščeni servis mobilnih telefonov, v tem primeru je seveda nujno, da dobimo serviserja za svojo znamko.

 Lahko pa dobimo dobro ponudbo tudi pri drugih serviserjih, kar je posebej posrečena rešitev za kakšne starejše mobilnike in za popravila, ki niso vključena v garancijo. Tu lahko precej prihranimo, pričakujemo hitrejšo izvedbo in nasploh boljšo izkušnjo.

Vedno se moramo prepričati, da lahko serviser opravi storitve, ki jih potrebujemo. Ravno zato je treba izbrati na primer Xiaomi servis za mobilnike znamke Xiaomi, saj se naprave med različnimi proizvajalci lahko precej razlikujejo. 

Najboljšo ponudbo bomo dobili pri tistih mojstrih, ki imajo izkušnje z našo znamko, tako da bomo s popravili tudi najbolj zadovoljni. Sploh to velja v primeru, da nas servis mobilnih telefonov ne zanima le zaradi kakšnih specifičnih popravil, temveč bi želeli spoznati tudi njihovo dodatno ponudbo, v tem oziru se najbolje izkaže pooblaščeni servis.