Prilagojena oprema za recepcije

Recepcija je ključni prostor v praktično vsaki stavbi, ki jo ima. Vedno se prav tam najprej ustavimo, že takoj ob vstopu pritegne prostor, zato moramo poskrbeti za to, da ima res dober učinek. Pogosto se osredotočamo prav na recepcijo, ko se odločamo za opremljanje svojih prostorov, saj lahko s premišljeno izbiro naredimo veliko razliko.

Pri opremljanju recepcije imamo velik potencial, če se lahko odločimo za posebej prilagojeno opremo. Tako je oprema za recepcije pogosto prioriteta, splača se izbirati kakovostno in dobro prilagojeno opremo, s katero bomo dosegli dober učinek. Ne pozabimo, da prav recepcija naredi pomemben prvi vtis, tako da se ne splača varčevati. Ne bomo našli bližnjic in kompromisov, splača se prostor zelo lepo urediti in dobro opremiti, da naredimo na svoje goste dober vtis.

To velja za praktično vse objekte, ki imajo recepcijo. Najbolj opazen primer so verjetno kakšni hoteli, kjer ima recepcija naravnost kritično vlogo. Morajo pa biti recepcije lepo urejene tudi v poslovnih zgradbah in povsod drugod, kjer na tak način sprejemamo obiskovalce, ko vstopijo v zgradbo. Na srečo imamo na voljo kakovostno opremo, ki se dobro ujema z zahtevami pri opremljanju takšnega prostora. Poleg tega lahko izkoristimo tudi opremo za druge prostore, če jo znamo lepo umestiti v recepcijo.

Katera oprema za recepcije je najbolj nujna?

Vsaka recepcija je edinstvena in vedno imamo pri opremljanju proste roke. Tako lahko dobro izkoristimo potencial, ki ga ponuja ta prostor, pri opremljanju lahko dosežemo zelo dober učinek. A seveda moramo izbrati pravo opremo, kar ne bo vedno enostavno.

Najbolje bo, da se osredotočimo na nekatere ključne elemente, brez katerih gotovo ne bo šlo. Oprema za recepcije ponuja izdelke tako za receptorja kot za obiskovalce, na obeh področjih moramo biti pozorni na nekatere posebne zahteve. Lahko pa računamo na to, da bomo dobili pravo ponudbo.

Za receptorja običajno potrebujemo lepo oblikovan in dovršen delovni pult, ki ga je pametno oblikovati po meri. Poleg tega je nujen udoben sedež, če receptor opravlja delo preko celega delovnega dne. Za udobno sedenje običajno skrbijo pisarniški stoli, lahko pa najdemo tudi druge možnosti. Receptorski pult nam nadalje ponuja še celo vrsto možnosti za dopolnitev lepega učinka ter za funkcionalnost pri delu.

Oprema za recepcije ima ključno vlogo pri oblikovanju dobrega prvega vtisa

Pogosto je bolj pomembno, da uredimo prijetno okolje za obiskovalce. Že z ličnim pultom naredimo dober vtis, ima pa oprema za recepcije še dosti izbire med pohištvom, ki ga uporabljajo gostje. Tu ima recepcija pravzaprav vlogo čakalnice, tako jo tudi uredimo. Predvsem potrebujemo udobno pohištvo za posedanje, to je lounge pohištvo, ki nudi posebno udobje in tudi posrečen izgled. Že ob vstopu v prostor bomo takšne kose pohištva hitro opazili, pri uporabi pa bomo nadvse zadovoljni. Običajno postavimo v recepcijo nekaj udobnih stolov in kakšno mizico, imamo pa pri tem kar dosti svobode. 

Veliko dodatne opreme v recepciji ne potrebujemo, lahko pa dobimo tudi druge možnosti, ki jih lahko dobro izkoristimo. Še posebej to velja v primeru, da oprema za recepcije ne bo služila zgolj recepciji, ali pa da recepcija ni namenjena le sprejemanju obiskovalcev in čakanju.

Oprema za recepcije v poslovnih objektih

Recepcije se običajno postavljajo v takšne in drugačne poslovne objekte, sploh v kakšne večje zgradbe, kjer imamo več različnih poslovnih enot. A prav tako imamo lahko recepcijo v svojih lastnih prostorih, torej se za opremljanje odločajo tudi posamezna podjejta. Tako je oprema za recepcije recimo primerna tudi za kakšne pisarne in podobna delovna mesta. Pogosto lahko pri opremljanju izkoristimo tudi izdelke, ki so v pisarniškem okolju tudi sicer uporabni.

Omenili smo že, da so za recepcijo idealni pisarniški stoli, ki ponujajo udobno mesto za sedenje. Tudi obratno lahko velja, namreč to, da je oprema za recepcije primerna za uporabo v pisarni. V sodobnih pisarnah se recimo uporablja lounge pohištvo za kakšne kotičke, ki služijo sprostitvi in počitku. Še zdaleč torej ne gre za izdelke, ki bi bili s svojo uporabnostjo omejeni le na recepcije.

Oprema za recepcije nam omogoča, da naredimo res dober vtis na obiskovalce

Oprema za recepcije v sodobnih pisarnah

Pri opremljanju pisarne imamo pogosto več svobode, kot si mislimo. Seveda je pomembno, da uredimo udobno delovno mesto z ustreznimi mizami in stoli. Imamo pa tudi druge prostore, recimo kakšne sejne sobe, v katerih so konferenčni stoli, nato pa tudi kotičke za malico ali počitek. Tam se dobro obnese oprema za recepcije, izbiramo pa še med številnimi drugimi možnostmi.

Pomembno je predvsem to, da se pri opremljanju pisarne ne osredotočamo le na pisarniško pohištvo in opremo. Čisto možno je, da bomo posrečene možnosti našli v ponudbi za druge prostore, takšno pohištvo bo morda še cenejše ali pa veliko lepše. Splača se izkoristiti vse te možnosti, če jih lahko najdemo. Seveda se včasih še vedno osredotočamo prav na pisarniško pohištvo, kot so recimo konferenčni stoli, a kaj lahko se zgodi, da bodo zelo posrečeni tudi kosi pohištva iz drugih okolij, sploh oprema za recepcije ima lahko velik potencial v sodobnih pisarnah.