Lesene stopnice so idealna rešitev pri obnovi vašega doma

Ste se odločili za prenovo vašega doma ali pa zgolj za obnovo vašega stopnišča? Potem so lesene stopnice za vas najboljša rešitev. Takšne stopnice so zelo enostavne za izdelavo, še posebej pa dobra rešitev ob preureditvi vašega stanovanja. V primeru, da so gradbeni posegi v vaše obstoječe stanovanje tako veliki, da ste si zamislili stopnice popolnoma drugje kot pa sedaj, potem so lesene stopnice v tem primeru najbolj enostavne za vgradnjo.

 

Lesene stopnice so lahko tudi montažne. Kar pomeni, da vam mizar lahko izdela tudi konstrukcijo stopnišča. S tem se izognete gradbenim delom, pri katerih je običajno potrebno stopnice zaliti z betonom. Sama izdelava lesenih stopnic je tudi zelo hitra, saj ni nobene potrebe po sušenju materiala. Vse to pa vodi tudi k naslednjemu dejstvu, in sicer, da v primeru lesenih stopnic nimate veliko umazanije kot je to na primer pri večjih gradbenih posegih.

 

Ker so lahko lesene stopnice zelo različnih dimenzij in oblik, jih je praktično mogoče umestiti v katerikoli del vašega stanovanja. Lahko se odločite, da so stopnice osrednji prostor v stanovanju, lahko pa jih umestite ob eno od notranjih ali zunanjih sten stanovanja. Stopnice z lesa lahko umestite tudi tam, kjer ste sprva mislili, da zaradi premalo prostora niso možne. Nekatere oblike lesenih stopnic namreč potrebujejo zelo malo prostora za umestitev, vendar so kljub temu še vedno dovolj funkcionalne.

 

Lesene stopnice so danes izdelane iz izjemno kvalitetnih materialov, ki vam zagotavljajo njihovo dolgo življenjsko dobo. Poleg izbire najbolj primernega materiala na to vpliva tudi finalna obdelava stopnic z različnimi premazi, ki so namenjeni izključno zaščiti lesenih stopnic. Kvalitetno izdelane stopnice iz lesa vas zagotovo ne bodo razočarale. Vendar naj vas ob tem opomnimo, da je potrebno izbrati res kvalitetnega izvajalca z izkušnjami in različnimi referencami na tem področju.