Izbira ustrezne motorne kosilnice za vrt

Če je vaša vrtna kosilnica že povsem zastarela oziroma do konca obrabljena, je vsekakor čas za nakup nove kosilnice. Tokrat izberite še bolj moderno, bolj ekonomično pa tudi bolj udobno kosilnico. Takšno s sodobno zasnovano oblikovano, z varčnim motorjem in katero od odličnih inovativnih rešitev, ki nam jih v zadnjem času ponujajo številni priznani proizvajalci tovrstnih naprav.

Pri nakupu nove motorne kosilnice se še posebej splača biti pozoren na samo na ugodno ceno, temveč tudi na kakovost, garancijo ter servis. Pri tem ne pozabite niti na ustrezno strokovno svetovanje pred samim nakupom oziroma izbiro. Če se boste odločili na primer za takšno motorno kosilnico z veliko košaro za shranjevanje trave, bo pokošena trata čista, na njej pa bo v prihodnje manj plevela pa tudi manj mahu.

Vrtna kosilnica z večjo košaro

Motorne kosilnice z večjo košaro, nekje med 40 in 62 litri, ponujajo še druge številne prednosti. Ena od ključnih je tudi ta, da lahko z njo kosite veliko višjo pa tudi bolj debelo travo. S trate boste tako lahko pripravili tudi dovolj kakovostno gnojilo.

Poleg večje košaro je dobro, da ima izbrana kosilnica tudi nastavljivo rezilo. Ta se lahko prilagaja višini trave ter odlično poskrbi, da je trava kar se da kakovostno odrezana. Prav tako pa se vam trava z uporabo takšne motorne kosilnice na vrtu ne bo mečkala med rezili. Na takšen način si boste še bolj olajšali samo košnjo in seveda tudi čiščenje košnje po njej.

Kosilnica naj ima na sprednjem odbijaču glavnik

Odlična izbira so motorne kosilnice, ki imajo na svojem sprednjem odbijaču nameščen glavnik. Ta travo dobro razčeše, nato pa se lahko veliko lepše odreže. Še udobnejšo vožnjo pa vam bo omogočila kosilnica, ki ima popolnoma sklopljiv ročaj. Ta namreč zagotavlja veliko lažje prenašanje ter shranjevanje same naprave.