Cenovno ugodno stanovanjsko pohištvo

 

Vsak, ki se sooča z opremljanjem stanovanja, bo verjetno v skrbeh pogledoval v svojo denarnico. Gre namreč za velik finančni zalogaj, še posebej, če je stanovanje povsem prazno, želimo pa ga opremiti s popolnim kompletom stanovanjskega pohištva. Dobro vemo, da kupovanje najcenejših izdelkov na tem področju ni pametno, a to ni edina rešitev – še nekatere ugodne možnosti imamo, ki zagotovijo poceni nakup dobre opreme.

Akcijske ponudbe

Popusti so posebej dobrodošli za dražje kose, kot je na primer sedežna garnitura. Akcija v tem primeru prinaša znaten prihranek, tudi če gre za manjši odstotek popusta. Pri nakupu dražjih kosov je torej pametno pobrskati po akcijski ponudbi, včasih pa se splača tudi nekoliko počakati, če ni ugodnih ponudb. Za sedežno garnituro akcija lahko predstavlja več sto evrov prihranka, kar večinoma ni zanemarljiva razlika.

Akcijske ponudbe seveda pridejo v poštev tudi pri drugih kosih pohištva. Treba pa je paziti, da gre za kakovostne izdelke, ne pa za najcenejše. Spet so najbolj na udaru izdelki, kot je sedežna garnitura – akcija lahko ceno zelo zniža in nas na ta način prepriča v nakup, čeprav gre za neustrezen izdelek.

Nakup kompleta

Jedilni stoli in podobno pohištvo je na voljo v kompletih, ki običajno predstavljajo boljšo ceno kot nakup posameznih izdelkov. A to ni trdno pravilo – čisto možno je, da se s spretnim in vztrajnim brskanjem po ponudbi najdejo tudi posamezni jedilni stoli, ki v določenem številu prinašajo prihranek v primerjavi z nakupom celega kompleta.

Jedilni stoli so kot nalašč za nakup v kompletu, saj jih običajno potrebujemo vsaj nekaj. Je pa tudi drugo pohištvo pogosto na voljo v ugodnih kompletih. Ni nujno, da gre za iste izdelke, morda gre za klubsko mizico in nekaj malih stolov, morda za vrtno garnituro z mizo in stoli. V vsakem primeru se splača preveriti, ali je na voljo kak ugoden komplet.