Usnjeno pohištvo v raznolikih okoljih

Usnje je pri pohištvu en izmed najbolj prestižnih materialov in se odlično poda na praktično vsak kos, predvsem seveda na pohištvo, ki je namenjeno sedenju. V ponudbi proizvajalcev in prodajalcev pohištva se tako najdejo najrazličnejši usnjeni stoli, ki jih lahko uporabimo v najrazličnejših okoljih.

Za domačo rabo

Doma so v usnjeni različici posebej priljubljeni tisti kosi, ki morajo zagotavljati popolno udobje. Najbolj verjetno izstopa sedežna garnitura, pa tudi kakšni naslanjači in preostalo pohištvo v dnevni sobi je odlično v usnju. Ni pa nujno, da ta material krasi le stole, namenjene sprostitvi. Tudi jedilni stoli so na primer pogosto obloženi z usnjem, pa čeprav v takšni vlogi odločilne prednosti usnja morda ne pridejo toliko do izraza. Ker pa morajo biti tudi jedilni stoli in drugi izrazito funkcionalni kosi pohištva vseeno kakovostni, vzdržljivi in obstojni, je pametno izbrati usnje tudi v takšnih vlogah. Jedilni stoli seveda niso v celoti usnjeni, običajno s tem materialom oblazinimo le sedalno površino in naslonjalo. Je pa med temi in drugimi stoli toliko izbire, da je moč najti praktično vsako možno kombinacijo materialov.

Za poslovno rabo

V poslovnem okolju vsekakor najbolj izstopajo pisarniški stoli, ki morajo uporabniku zagotavljati celo vrsto ključnih lastnosti, med drugim predvsem udobje. Pri dolgotrajni vsakodnevni uporabi ima usnje številne prednosti, zaradi katerih so usnjeni pisarniški stoli izredno cenjeni, pa tudi precej dragi. Višja cena je za usnjeno pohištvo nasploh pričakovana, pisarniški stoli niso nobena izjema. Tudi pri teh pa imamo na izbiro naravno in umetno različico usnja, kar dopušča nekaj izbirčnosti pri ceni, to pa vpliva tudi na druge lastnosti stola.

Sicer imamo v poslovnem okolju še veliko možnosti za uporabo usnjenega pohištva. Takšni kosi bodo navdušili recimo tudi v javnih prostorih, kjer gostimo stranke, partnerje in druge obiskovalce, v tem primeru pridejo v poštev tudi sedežne garniture, klopi in podobna večja sedala.